Loading color scheme

Néhány szó az ITF szenior versenysorozatáról

és a hazai szenior versenysorozatról

 


Az ITF Seniors Tour egy nemzetközi teniszverseny sorozat, amely minőségi és élvezetes versenyélményt nyújt a 35 éves, vagy annál idősebb játékosoknak.

A 2018-ban 70 nemzetből 26.000 regisztrált játékosa volt a sorozatnak, akik 450 versenyen mérhették össze tudásukat.

A sorozat csúcspontja az éves világbajnokság, amelyet három helyszínen, három különálló korcsoport számára rendeznek - fiatal időskorúak (young seniors 35-45 éves korig), időskorúak (seniors 50-60 éves korig) és szuper szeniorok (super seniors 65-85 éves korig). A világbajnokság végeredménye egyéni és csapat szinten is megállapításra kerül.


Az ITF Senior versenyek az "A" fokozattól (legnagyobb versenyek) a 4. fokozatig, kerülnek megrendezésre, egyéni páros és vegyespáros versenyszámokban, öt évenkénti korosztályos bontásban, 35+ korcsoporttól 85+ korcsoportig.

A magyar játékosok 2020-ban 19 hazai versenyen léphetnek pályára, melyek közül 5 rendelkezik ITF minősítéssel. Ezek közül a szeptemberben Keszthelyen megrendezésre kerülő Lénárt László Emlékverseny a legnagyobb, amelyik ITF A minősítéssel rendelkezik. Két fedett pályás ITF 1 kategóriás versenyünk van, a Római Cup novemberben és a Körmöczy Zsuzsa Emlékverseny februárban. A júliusi Országos Bajnokságunk ITF 3 minősítést kapott, míg a Balatonfüredi Szent István Napi Verseny idén lépett a nemzetközi porondra ITF 4-es minősítéssel.

A hazai versenysorozat állomásai szintén négy (HUN 1- HUN 4) kategóriába sorolódnak. Két HUN 1-es versenyünk a júliusi Vidék Bajnokság és a szintén júliusi Budapest Bajnokság. HUN 2-es minősítéssel az áprilisi Szentes Béla Emlékverseny, a júniusi Halker Kupa, az augusztusi Szatmár Kupa és a szinént augusztusi Dr. Janka János Emlékverseny rendelkezik. HUN 3 versenyeink az áprilisi MLTC kupa és júniusban és augusztusban két alkalommal is megrendezésre kerülő Huszár Kupa. HUN 4-es versenyeink a Mini Garros Kupa, a szabadtéri első verseny a Szezonnyitó Kupa, a pécsi Elektromos Kupa, az id. Pázmándy József Emlékverseny és a Sori Kupa.